Luksusvene korvaa viiden tähden hotellit!Kukapa ei olisi haaveillut loistavasta elämästä omalla luksusveneellä! Filmitähdet ja kuninkaalliset ovat tuttuja näkyjä Välimerellä otetuissa kuvissa, joissa varakas väki nauttii elämästä bikineissään ja uima-asuissaan jahtien kansilla. Hienoimmat jahdit ovat isoja ja niihin mahtuu paljonkin porukkaa. Isoimmat myytävänä olevat jahdit ovat jopa kymmenien miljoonien hintaisia. On vähättelevää kutsua tällaisia luksusjahteja veneiksi; ne ovat jotain paljon suurempaa ja upeampaa!

Viihdettä elokuvateatterista uima-altaaseen

Isoimmilla jahdeilla isokin seurue viettää kevyesti aikaansa esimerkiksi auringonoton ja uimisen parissa. Iltaviihdettä varten löytyy isoja seurustelutiloja, joissa voi nauttia drinkkejä omasta baarista ja esimerkiksi kuunnella aidon Steinway-flyygelin soittoa. Seurustelutiloissa voisi kuvitella olevansa ison hotellin tiloissa eikä lainkaan laivassa. Komeimmissa jahdeissa voi olla viihdykkeenä jopa elokuvateatteri. Lokoisan elokuvan katselukokemuksen saa nauttimalla olostaan leveillä nojatuoleilla ja sohvilla. Huipputasoiset digitaaliset elokuvateatteri-ominaisuudet tekevät elokuvan katsomisesta elämyksen. Sopisiko elokuvaohjelmistoon vaikka James Bond? Puitteet luksusjahdissa ovat nimittäin suoraan kuin parhaimmasta Bond-elokuvasta.

Sviittejä ja luksushyttejä

Nukkuminen on ylellisyyttä, näin sanotaan. Erityisen hyvin se onnistuu aaltojen keinuttelemana merellä, etenkin kun ympäristönä on ihana sviitti leveine sänkyineen. Unohda kapeat, ruotsinlaivoilta tutut laivasängyt! Leveät vuoteet ovat kuin parhaimmasta hotellista. Tosin hotelli on herättyäsi melko varmasti samassa osoitteessa kuin nukahtaessasi, mutta oma laiva on saattanut yön aikana kulkea melkoisen matkan satamasta toiseen. Yleensä luksusveneissä on oma henkilökunta, joka pyrkii pitämään matkustajistaan erinomaista huolta. Huonepalvelu toimittaa aamiaisen omaan hyttiin. Croissantit, tuoremehu nautittuna juuri puristetuista appelsiineista, tuore kuuma kahvi ja pienet leivonnaiset ovat oiva tapa aloittaa uusi päivä jahdilla seilaten.

Seurustelua ja kuntosalia matkan viihdykkeeksi

Miten aika saadaan kulumaan luksusjahdilla? Varsin helposti, kun käytettävissä on esimerkiksi oma kuntosali erilaisine kuntoilulaitteineen. Näköalat ovat tietysti houkuttelevat, ikkunoita löytyy laivan jokaisesta huoneesta paitsi ehkä elokuvateatterista, jossa on intiimi tunnelma. Kuntoilun jälkeen on oivallista mennä virkistäytymään uima-altaaseen. Siihen nähden, että kyseessä on jahdin oma uima-allas, se voi olla taitavasti suunniteltuna niin suuri, että siihen mahtuu tilaa uimista varten, lasten allas ja lisäksi vielä poreallasta muistuttuva kuumavesiallas. Näissä tarkenee viileämmälläkin säällä.

Jos sää sattuisi muuttumaan todella sateiseksi ja koleaksi, seurustelutiloja löytyy niin sisältä veneestä kuin myös katoksen alta kannelta. Katos suojaa myös liialta auringonpaisteelta. Sen suojissa on mukavaa jutella ystävien kanssa ja pelata vaikka jotain viihdyttävää peliä tai kuunnella musiikkia. Vaihtuvat näköalat tuovat oman mausteensa matkusteluun. Matkareitit valitaan usein rannikon myötäisesti, joten nähtävää riittää varmasti.

Meressä uiminen on iso nautinto

Yleensä uiminen on mahdollista myös itse jahdista käsin. Portaat vievät suoraan mereen ja koska merilämpötila esimerkiksi Välimerellä on usein juuri sopiva uimiseen, meressä uiminen on varteenotettava vaihtoehto uima-altaassa virkistäytymiselle. Tosin pienemmille lapsille uima-altaan lasten puoli saattaa olla se turvallisempi ja parempi paikka pulikoimiselle. Ainakin lapsia silmällä pitävät pääsevät helpommalla!

Joillain paikoilla on mahdollista löytää myös delfiinejä, joiden kanssa voi uida ja leikkiä meressä. Nuo leikkisät eläimet tarjoavat unohtumattoman kokemuksen hänelle, joka pääsee nauttimaan vesileikeistä meressä elävien delfiinien kanssa. Omalla jahdilla voidaan tietoisesti hakeutua paikoille, joissa näkee erilaisia luonnonihmeitä. Myös sukeltaminen jahdilta on mahdollista tietyillä paikoilla lajia harrastaville.

Kenelle luksusjahdit on tarkoitettu?

Lehtien palstoilla on yleensä nähty miljonäärejä ja filmitähtiä nauttimassa elämästä kalliilla veneellä. Hyvällä onnella luksusveneen voi kuitenkin saada sellaisella hinnalla, että varakas työssäkäyvä henkilökin pystyy sellaisen ainakin vuokraamaan käyttöönsä. Silloin kaikki luksuselämän mahdollisuudet ovat myös hänen ulottuvillaan. Eri pursiseuroiltakin kannattaa kysyä vinkkejä!

Tärkeintä on osata ottaa ilo irti jahdilla olosta. Pukeutuminen kannattaa miettiä siten, että se näyttää edustavalta myös satamakäynneillä toisten luksusjahtien matkustajien läsnäollessa. Suomessa pelkästään veneily kalliimmalla veneellä voi olla hieno kokemus; onhan upeaa, että tilaa on enemmän kuin perusveneessä ja ajanviettomahdollisuuksia on tavallista enemmän.

Kun vene on siirretty esimerkiksi Välimerelle, luksusjahdista saa vielä enemmän irti. Itse veneellä olon lisäksi satamat tarjoavat mahdollisuuksia elämyksiin. Välimeren kohteissa riittää turistilla katselemista. Satamia riittää useampia, sillä pienissäkin kylissä on usein oma satamansa. Risteily omalla luksusjahdilla on elämää suurempi kokemus, jota ei kannata jättää väliin, vaan josta on otettava kaikki ilo ja nautinto irti. Ja luksusjahdilla ollessa se ei suinkaan ole vaikeaa!